Nouran Breem

www.nouranbreem.nl

Hallo, mijn naam is Nouran Breem. Uit Aleppo, Syrië. Van Koerdische vader en moeder. De naam Nouran betekent in het Arabisch 'Twee Lichtjes'.

In Aleppo ben ik in 2012 afgestudeerd aan de Kunstacademie, in de richting Schilderkunst. In hetzelfde jaar werd Aleppo een heel gevaarlijke en donkere stad. Uiteindelijk moest ik vluchten via het Noorden van Syrië naar Antakya, Turkije. Daar ben ik een jaar gebleven. Het conflict tussen Soennieten en Sjiïeten breidde zich uit naar het gebied waar ik woonde. Antakya voelde niet meer veilig. In de zomer van 2014 besliste ik dan ook naar Europa te komen.

Schilderen is de kern van wie ik ben. De kleuren op mijn palet leiden de weg en ik volg hen gewoon. Ze zijn als een lichtbaken op de onbekende weg naar mijn waarheid. Ik werk in principe met acrylverf op grote linnen doeken. Grote maten betekenen grote vragen. Vragen die zoeken naar antwoorden in de vorm van nieuwe vragen.

Balans tussen mijn lichaam en geest vind ik ook wanneer ik yoga doe. Ook ontmoet ik graag andere mensen. Des te meer mensen ik leer kennen, des te rijker voel ik mij. Ook leer ik graag nieuwe dingen. Op dit moment leer ik karate. Daarin ontmoet ik mijn kracht en leer ik mijn energie nog meer richting te geven.