Elisabeth Sophie Knopper

Mijn naam is Elisabeth Knopper, ik ben beeldend kunstenaar en woon en werk in Zutphen.

Met olieverf creëer ik huiselijke taferelen met een psychologische en filosofische dimensie waarmee ik reflecteer op mijn dagelijkse gezinsleven. Mijn schilderijen zijn vertalingen van mijn complexe waarnemingen en bestaan uit verschillende ervaringen, emoties, gedachten, associaties en herinneringen die over en naast elkaar zijn geschilderd. Ik construeer intuïtief beelden die bestaan uit ervaringen als geliefde, moeder en kunstenaar. Ik speel met elementen van de westerse schilderkunst, zoals kleur, lijn, vorm en compositie.

Alle symbolen, verhalen en beelden komen rechtstreeks uit mijn persoonlijke leven. Mijn werken zijn een vorm van zelfreflectie en zelfexpressie. Schilderen is een daad van bewustwording. Al schilderend bevrijd ik mezelf van overtuigingen die onderdrukkend, frustrerend en beperkend zijn.

Ik wissel verschillende West-Europese schildertechnieken af. Zo maak ik veel gebruik van Alla Prima voor een directe manier van schilderen, Repoussoir om het spel met diepte te verruimen en Impasto voor dynamiek en textuur. Ik speel met deze technieken als een kind dat met blokken speelt; vol verwondering, zonder vooropgezet en duidelijk plan, speels en vrolijk.